Dacă există alte soluţii legislative, pot fi discutate în Parlament, pentru orice ordonanţă

Dacă există alte soluţii legislative, pot fi discutate în Parlament, pentru orice ordonanţă
Inwuam Photos / George Calin

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, miercuri, după ce social-democraţii au anunţat că nu sunt mulţumiţi pe deplin cu forma ordonanţei de urgenţă pe care Guvernul a adoptat-o marţi, în scopul limitării creşterii facturilor la energie şi gaze, că orice modificare se poate face în Parlament.

"Aceste critici sau aceste soluţii puteau să fie prezentate în şedinţa de Guvern, există acolo vicepremierul, există persoane membri ai PSD în Guvern. Nu ştiu, nu am fost la şedinţa de Guvern respectivă. (...) Discuţia a fost simplă. A fost şedinţă de Guvern, în şedinţa de Guvern ştiţi foarte bine că există un act normativ care are un parcurs, o procedură, avize, au venit avizele, a fost aprobat. Dacă există ale variante şi alte soluţii legislative, ele pot fi discutate în Parlamentul României pentru orice ordonanţă. Varianta care a fost în şedinţa de Guvern aprobată este cea care a avut avizele şi cea care a trecut. Mai mult decât atât eu nu ştiu ce să vă spun, că nu am fost acolo. (...) Dacă doresc să facă amendamente, legea vine în Parlament", a spus Cîţu, la sediul central al PNL.

Întrebat dacă este de acord ca noua compensare să fie aplicată şi pentru consumul din luna ianuarie, el a răspuns: "Eu sunt de acord cu un singur asterisc: să fie fie legal. Nu vrem după aceea să fie atacat la CCR şi apoi să-i punem pe oameni să plătească banii înapoi. Sunt de acord să meargă şi în noiembrie dacă se poate, dar avem o Constituţie care spune că este mai complicat să duci retroactiv, dacă se poate, bineînţeles că sunt de acord".

El a afirmat că marţi a discutat cu preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, despre ce se va face în viitor în domeniul energiei.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt