Gabriela Firea a demisionat din funcţia de ministru al Familiei după o discuţie cu premierul Marcel Ciolacu. Firea: Plec pentru moment şi din funcţia de Preşedinte al PSD Bucureşti

Gabriela Firea a demisionat din funcţia de ministru al Familiei după o discuţie cu premierul Marcel Ciolacu. Firea: Plec pentru moment şi din funcţia de Preşedinte al PSD Bucureşti
foto: Facebook

Gabriela Firea a demisionat vineri din funcţia de ministru al Familiei, în urma unei întâlniri cu premierul Marcel Ciolacu, în contextul acuzaţiilor din scandalul centrelor în care bătrâni şi persoane cu dizabilităţi erau supuşi unor tratamente inumane, au precizat surse din PSD pentru News.ro.

Ulterior, Firea şi-a anunţat demisia într-o lungă postare pe Facebook, inclusiv suspendarea pentru o perioadă de timp de la conducerea PSD Bucureşti şi din Biroul Permanent Naţional al PSD. Demisia are loc la o zi după cea a ministrului social-democrat al Muncii Marius Budăi.

Gabriela Firea a ajuns vineri după prânz la Palatul Victoria pentru o discuţie cu premierul Marcel Ciolacu, au precizat surse politice. 

Numele Gabrielei Firea a apărut în scandalul legat de centrele pentru bătrâni din Voluntari, care a scos la iveală condiţiile inumane în care erau ţinuţi beneficiarii. Conform unui document consultat de către G4Media, Ştefan Godei, inculpatul din dosarul azilelor din judeţul Ilfov, ar fi fost angajat de Gabriela Firea la cabinetul de senator în perioada ianuarie 2021 – februarie 2023.

Ştefan Godei, liderul şi coordonatorul grupului care a pus la cale afacerea cu azilele de bătrâni, de pe urma cărora a câştigat peste 3,7 milioane de lei, îşi cheltuia o parte din bani pe droguri, prostituate şi lăutari, potrivit procurorilor DIICOT. 

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse Gabriela Firea a precizat că Ştefan Godei nu a fost vreodată şoferul său. „Eu am acelaşi şofer de 16 – 17 ani, pe care îl cunosc toate instituţiile, toţi jurnaliştii, toată primăria, tot Parlamentul, etc.”, a explicat Firea.

Ea a negat constant orice legătură cu centrele denumite ”azilele groazei” sau ”lagărele din Ilfov”.

Zeci de persoane i-au cerut joi seară, la protestul organizat de Declic şi Corupţia Ucide în Piaţa Victoriei din Capitală, demisia Gabrielei Firea din funcţia de ministru al Familiei, considerând că aceasta ştia despre neregulile din căminele pentru vârstnici.

Succesorii lui Firea şi Budăi ar urma să fie stabiliţi  săptămâna viitoare, în şedinţa conducerii PSD. Interimatul la Ministerul Muncii este asigurat de vicepremierul Marian Neacşu. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt