Iulian Bulai, preşedintele comisiei de cultură: Se poate ajunge la o situaţie în care penalizând succesiv şi constant o televiziune care încalcă legea, să îi suspenzi dreptul de a emite

Iulian Bulai, preşedintele comisiei de cultură: Se poate ajunge la o situaţie în care penalizând succesiv şi constant o televiziune care încalcă legea, să îi suspenzi dreptul de a emite

Iulian Bulai, preşedintele comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, a declarat luni că se poate ajunge la o situaţie în care penalizând succesiv şi constant o televiziune care încalcă legea, să îi suspenzi dreptul de a emite, în aşa fel încât acea televiziune să devină nefuncţională.
Preşedintele comisiei de cultură din Camera Deputaţilor a fost întrebat în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News, dacă o televiziune care nu plăteşte bani la bugetul de stat şi a stat în insolvenţă ar avea dreptul să primeascî bani de la partide.
 
”Este interzis ca partidele politice să plătească reclamă neanunţată în mod corespunzător, în afara campaniei electorale”, a spus Iulian Bulai, el precizând că ”în principiu, PSD şi PNL folosesc firme pentru a-şi cumpăra campanii de PR, care aceste firme, fiind firme paravan, cumpără reclamă în numele acestor partide”. ”Asta se întâmplă şi este absolut aberant ca în statul român acest lucru să se întâmple, dar având un stat al cărui element de stat de drept este subrezit, ca să nu spun că este total în derivă (..) lucrul ăsta se întâmplă şi instituţiile care ar trebui să îşi facă treaba ignoră acest lucru, anume CNA-ul, şi cred că ar putea să facă mult mai bine”, a precizat Bulai.
 
Preşedintele comisiei de cultură a precizat că ”se poate ajunge la o situaţie în care penalizând succesiv şi constant o televiziune care încalcă legea, să îi suspenzi dreptul de a emite, în aşa fel încât acea televiziune să devină nefuncţională”.
 
”Lucrul acesta se poate, ţine fix de interpretarea şi de legiferarea pe care o face CNA în speţa respectivă, există toate instrumentele să se ajungă la o situaţie de închidere de facto a televiziune, prin suspendare dreptului de a emite, lucrul acesta depinde de CNA”, a subliniat Bulai. Iulian Bulai a arătat că există cadrul legislativ şi acest instrument şi se poate folosi.
 
”Dacă ajungi să penalizezi pe cineva cu pedeapsa maximă, nu pentru că vrei ci pentru că trebuie, pentru că nu există şi o voce critică şi alte surse, şi putere şi opoziţie, şi multe voci care să contrazică manipularea, atunci eşti parte a unui sistem care apără o televiziune care face propagandă, nu informare publică. Iar ca să contracarezi această manipulare şi deformare a realităţii trebuie să ajungi până la sancţiunea maximă şi anume spsnedarea emisiei, şi asta se poate, prin aplicarea legii”, a completat Bulai.
 
Deputatul USR a precizat că nu s-a ajuns acolo ”pentru că nu există o majoritate reformatoare la CNA”.
 
Grupul Clever solicită tuturor partidelor politice să oprească finanţarea din bugetul statului a entităţilor media din grupul Realitatea Plus, invocând încălcările numeroase şi repetate ale legii şi ale normelor audiovizuale prin promovarea ”unor campanii de denigrare şi de linşaj mediatic„. ”Poţi să dai amenzi, ei le contextă în instanţă şi niciodată nu ajungi la pedepsa maximă. Avem insturmente, ele nu se aplică”, a mai afirmat Iulian Bulai.

Afla mai multe desprebulaicnateleviziune
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt