Klaus Iohannis: Nu va exista un boicot la adresa Austriei

Klaus Iohannis: Nu va exista un boicot la adresa Austriei

Preşedintele României nu este de acord cu boicotul la adresa Austriei. Klaus Iohannis face apel la calm şi susţine că ţara noastră ar putea să intre în Schengen în 2023. La Consiliul European, preşedintele va ridica această problemă şi spune că nu se va da bătut până când nu va convinge autorităţile austriece să ne accepte. De asemenea, nu este de acord ca România şi Bulgaria să fie votate separat la următorul Consiliu JAI.

În timp ce companiile româneşti şi cetăţenii se răzbună pe austrieci, preşedintele ţării face apel la clam şi se împotriveşte boicotului. Chiar dacă ceilalţi politicieni au atact dur Austria, şeful statului vrea pace şi dă asigurări că, cel mai probabil, în 2023 România va intra în Schengen. Însă, nimic nu este sigur în acest moment.

Klaus Iohannis nu vrea să se răzbune pe Austria nici din punct de vedere politic. Europarlamentarii români susţin însă că intrarea României în Schengen se poate face foarte uşor. Important este să nu mai există un vot la următorul Consiliului JAI. Totul poate fi stabilit pe 15 decembrie la Consiliul European, susţine eurodeputatul Dragoş Pâslaru.

Preşedintele Klaus Iohannis susţine că refuzul Austriei nu putea fi anticipat înainte de consiliul JAI. În momentul în care austriecii au declarat că nu vor susţine aderarea României la Schenjen era prea târziu, pentru că votul din JAI nu mai putea fi amânat.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt