Ministrul Economiei anunţă două scheme de ajutor de stat pentru produsele româneşti: Avem două principii, patriotismul economic şi cumpără româneşte

Ministrul Economiei anunţă două scheme de ajutor de stat pentru produsele româneşti: Avem două principii, patriotismul economic şi cumpără româneşte
foto: Pixabay

Producătorii şi fermierii români sunt încă reticenţi când e vorba de asociere, pentru că oamenii îşi aduc încă aminte de colectivizarea forţată din timpul dictaturii comuniste din România, a declarat la Prima News ministrul Economiei, Radu Oprea.

 

„În plus, la noi se pune problema cine câştigă şi cine e şeful când e vorba de o asociere. Guvernul doreşte să încurajeze producţia din România şi vom avea o campanie foarte serioasă, care va fi despre a cumpăra româneşte. Locurile de muncă din companii pot fi sprijinite de noi cumpărând produse româneşti de calitate”, a subliniat Oprea.

 

El a precizat că Executivul pregăteşte două scheme de suport pentru producţia locală.

 

„Sunt două scheme de suport, una pentru materiale de construcţii şi a doua pentru procesarea alimentară. Avem două principii, patriotismul economic şi cumpără româneşte. Am identificat pentru acest an posibilitatea de a merge pe un regulament deja notificat către UE, valoarea va fi de 150 de milioane de euro, pentru a nu depăşi limita şi a trece în anul viitor. Vrem să implementăm aceste proiecte din toamnă”, a arătat ministrul.

 

El a mai spus că intervenţia statului în preţurile la alimente vine în urma unei crize, adică un moment în care statul trebuie să intervină.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt