Mircea Fechet: Bucureştiul nu este exemplul cel mai bun de gestionare serioasă a deşeurilor şi generează un milion de tone, pe an

Mircea Fechet: Bucureştiul nu este exemplul cel mai bun de gestionare serioasă a deşeurilor şi generează un milion de tone, pe an

Mircea Fechet, ministrul Mediului, a declarat miercuri că Bucureştiul nu este exemplul cel mai bun de gestionare serioasă a deşeurilor şi generează un milion de tone, pe an. El a arătat că deja în România putem spune că dobândim noi forme de relief, adică gropile de gunoi care devin din ce în ce mai mari.
Ministrul Mediului a declarat în emisiunea România Politică, de la Prima News, că ”Bucureştiul nu este exemplul cel mai bun de gestionare serioasă a deşeurilor şi Bucureştiul generează un milion de tone, pe an”.
 
”Deja în România putem spune că dobândim noi forme de relief, adică gropile de gunoi care devin din ce în ce mai mari, mai voluminoase şi din păcate o să lăsăm copiilor noştri, generaţiile viitoare, aceste gropi”, a subliniat mnistrul. Mircea Fechet a spus că ”din păcate facem obiectul unor proceduri de infringement, parte dintre ele vizând şi managementul deşeurilor”.
 
”Dintre aceste proceduri, cea mai gravă, în opinia mea, este o cauză în care statul român a fost deja condamnat din 2018, pentru neînchiderea unor depozite de deşeuri”, a spus ministrul, arătând că atunci când o groapă de gunoi îşi atinge capacitatea maximă de depozitare, nişte specialişti vin, elaborea un proiect tehnic şi dau o soluţie pentru a nu pune în pericol populaţia, o soluţie de închidere.

Afla mai multe desprefechetpetdeseuri
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt