Orban, despre protestele de la Cotroceni: I-am cerut preşedintelui să nu facă asta pentru că şi-ar încălca promisiunile electorale şi ar arăta că este un cal troian al PSD

Orban, despre protestele de la Cotroceni: I-am cerut preşedintelui să nu facă asta pentru că şi-ar încălca promisiunile electorale şi ar arăta că este un cal troian al PSD
foto: pixabay.com

Preşedintele Klaus Iohannis este cel care controlează, de fapt, Partidul Naţional Liberal şi nu conducerea formală a PNL, a declarat la Prima News liderul Partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, care s-a referit şi la motivele demonstraţiei din faţa Palatului Cotroceni.

Am participat şi noi în felul nostru la consultările de la Cotroceni şi i-am cerut preşedintelui să nu facă asta (să-l numească premier pe Marcel Ciolacu n.red.), pentru că şi-ar încălca promisiunile electorale şi ar arăta că este un cal troian al PSD. Iohannis a promis în ultima campanie că nu va mai numi un premier PSD, la fel cum PNL şi-a făcut campania în jurul ideii de a scăpa ţara de PSD, iar acum a fost dată ţara din nou pe mâna acestei caracatiţe”, a susţinut Orban.

El pretinde că Ciucă nu a avut autoritate reală nici când era prim-ministru şi că va rămâne lider de partid cât va vrea Iohannis sau câtă vreme îşi va menţine controlul asupra PNL.

Deşi majoritatea membrilor PNL critică pe la cafele politica lui Iohannis, nimeni nu face nimic. Ciucă ar fi preferat să rămână vicepremier, dar nu l-a lăsat Iohannis. Decizia de a nu fi niciun lider al partidului în Guvern arată dorinţa şefului statului de a opri ambiţiile unor oameni ca Ciucă şi ca Rareş Bogdan. PNL a pierdut în urma guvernării, clocoteşte o nemulţumire în toate clasele sociale”, a spus fostul premier.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt