Premierul Ciolacu, despre plecarea lui Iohannis la conducerea CE: ”E o şansă nu doar pentru Iohannis, ci şi pentru România”

Premierul Ciolacu, despre plecarea lui Iohannis la conducerea CE: ”E o şansă nu doar pentru Iohannis, ci şi pentru România”

Premierul Marcel Ciolacu a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre funcţia de preşedinte al Consiliului European care ar putea reveni României. Şeful Executivului a precizat că este o şansă reală, pentru că avem un culoar bun, iar Iohannis ar putea prelua această poziţie în luna mai. 
"Romania are o şansa serioasă sa ocupe o poziţie importanta la nivel european. Este un culoar real şi este o şansa nu doar pentru Preşedintele Klaus Iohannis, ci pentru Romania", a precuzat Ciolacu.
Şeful statului ar putea să preia funcţia de preşedinte al Consiliului European în luna mai, iar atunci ar trebui să îşi dea şi demisia din funcţie. De altfel, preşedintele ar urma să meargă săptămâna viitoare în Parlamentul European.
Conform unor informaţii apărute în spaţiul public, în PNL a fost discutată varianta în care funcţia de preşedinte al Consiliului European ar putea fi preluată de preşedintele Klaus Iohannis, actualul ocupant, Charles Michel, anunţându-şi intenţia de a candida pentru Parlamentul European. 
În acest caz, ar urma o demisie a preşedintelui Iohanis, în luna iunie, înainte de încheierea mandatului la Cotroceni, iar, conform Constituţiei, postul ar fi ocupat, interimar, de preşedintele Senatului, liderul liberal Nicolae Ciucă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt