Tik Tok ar putea fi interzis politicienilor din România

Tik Tok ar putea fi interzis politicienilor din România

După modelul european şi american, Tik Tok ar putea să fie interzis şi în România, pentru oficiali şi instituţiile publice. Autorităţile fac verificări pentru a vedea dacă celebra aplicaţie reprezintă un pericol de securitate şi dacă politicienii vor avea interzis să o folosească, aşa cum Parlamentul European a decis deja. Astfel, conturi de Tik Tok precum ale parlamentarilor sau cel al Senatului, recent înfiinţat, ar urma să fie închise, chiar dacă deja sunt populare pe platformă. Specialiştii spun că este doar un pas până ce aplicaţia va fi interzisă total.

Acest clip postat de preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, pe Tik Tok, a devenit viral şi a strâns deja peste 200 de mii de vizualizări. De altfel, Alina Gorghiu este o prezenţă populară pe platformele de socializare, iar pe Tik Tok are deja peste 3.000 de fani.

În urmă cu o lună, şi Senatul României şi-a făcut cont pe Tik Tok. A strâns aproape 1.000 de urmăritori.

Numai că popularitatea senatorilor ar putea să pălească după ce Parlamentul European a decis interzicerea aplicaţiei pentru politicieni şi cei care fac parte din echipele lor. Motivele sunt legate de securitatea datelor utilizatorilor, iar decizia a fost luată deja şi de Canada şi Statele Unite ale Americii.

Ministrul Digitalizării a spus că va crea un grup de lucru pentru a analiza siguranţa platformei chinezeşti.

Astfel de platforme colectează de la utilizatori informaţii legate de locaţie, dispozitivul folosit sau lista de prieteni. Şi sunt suspiciuni că aceste date, în loc să rămână în Uniunea Europeană pentru a fi protejate, sunt folosite de China în alte scopuri

Până la o decizie clară a autorităţilor de la Bucureşti, Senatul îşi va continua activitatea pe platformă. Specialiştii spun însă că este doar o chestiune de timp până ce Tik Tok-ul va fi interzis pentru toată lumea.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt