Criza de medici întârzie vaccinarea – Focus Prima TV

Criza de medici întârzie vaccinarea

25 de centre de vaccinare din Prahova nu pot fi deschise, din cauza lipsei de personal! Multi dintre ei se tem, fie, de programul prelungit din centre, fie preferă să rămână în cabinetele private. Cei care s-au înrolat deja în misiune fac apel la viitorii colegi și se dau pe ei drept exemplu. Un medic stomatolog,spre exemplu, și-a închis temporar cabinetul pentru a fi prezent în centrele de vaccinare, acolo unde acum, mai mult ca oricând, este nevoie de personal!

Oana Marcu este medic stomatolog și pentru a răspunde apelului autorităților, care caută cu disperare personal pentru centrele de vaccinare, și-a pus lacătul de ușa cabinetului de stomatologie.

Exemplul ei vine ca o încurajare pentru viitoarele cadre medicale care s-ar putea înscrie în lista de personal pentru centrele încă închise din Prahova.

Până în acest moment în județul Prahova 25 de centre de vaccinare nu au putut fi înscrise pe platformă în vederea programării pe listele așteptare. Mai grav este că în 20 de localități, precum Câmpina sau Comarnic, imunizarea populației va fi cu siguranță întârziată. Pe de altă parte, la Ploiești, situația este extrem de gravă și asta pentru că este nevoie urgent de redeschiderea altor centre având în vedere
numărul mare de persoane de pe listele de așteptare.

În baza contractului de prestări servicii, primăriile localităților în care vor funcționa centrele de vaccinare vor plăti 90 lei pe oră pentru medici, 45 lei pentru asistenti și 20 lei pentru registratori. Din păcate, însă, banii rămân doar pe hârtie pentru că multe dintre cadrele medicale nu au primit niciodată un astfel de spor.

Total
0
Shares
Total
0
Share