Fotografiile lui Eminescu, expuse în original

Fotografiile lui Eminescu, expuse în original

Românii au sărbătorit Ziua Culturii Naţionale, odată cu împlinirea a 173 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu! Instituţiile din toată ţara au organizat evenimente speciale, iar o casă de licitaţii din Bucureşti a expus, în original, trei dintre cele patru fotografii pe care Eminescu le-a făcut vreodată.

Spiritul lui Eminescu poate fi cunoscut prin sutele de poezii şi zecile de mii de cuvinte pe care le-a aşternut pe hârtie. Cum arăta autorul stau mărturie însă doar patru fotografii. Trei dintre acestea au putut fi admirate de bucureşteni în original. Cea mai cunoscută dintre ele îl înfăţişează pe Eminescu tânăr, la 19 ani. Despre această fotografie se spune că a fost multiplicată în peste un miliard de exemplare. O istorie interesantă o are penultima fotografie a poetului.

În ultima fotografie vedem un Eminescu cu sufletul şi trupul în suferinţă. Avea 37 de ani, iar peste numai doi ani avea să se stingă. Abia după moarte a primit aprecierea meritată. Ultimul poet romantic a trăit puţin, dar a lăsat în urmă o moştenire greu de măsurat.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt