În Joia Mare, Iisus a spălat picioarele apostolilor săi

În Joia Mare, Iisus a spălat picioarele apostolilor săi

În Joia Mare, acum peste 2000 de ani, Iisus Hristos le spăla picioarele celor 12 apostoli ai săi în semn de smerenie, înaintea marii sărbători a Învierii. Astăzi, ierarhii repetă gestul. Arhiepiscopul Dunării de Jos, Casian Craciun, a spălat picioarele a 12 copii din Galaţi, care provin din familii nevoiaşe. La fel a făcut şi la Cluj, mitropolitul Andrei Andreicuţ.

Potrivit tradiţiei creştine, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Casian Crăciun, s-a încins cu un ştergar şi a spalat picioarele a 12 copii nevoiasi, dar buni la învăţătură, din mai multe comune şi sate gălaţene. Gestul arhiepiscopului, o reeeditare a celui făcut de Mantuitor în Joia Mare acum mii de ani, are mai multe semnificaţii importante pentru creştini.

Copiii au primit pantofi noi, dar şi alte daruri de la Arhiepiscopie.

Şi Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuţ a spalat picioarele creştinilor. De data aceasta a fost vorba de 12 preoţi şi seminarişti. Ceremonia a adunat la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca sute de credincioşi.

În Joia Mare din Săptămâna Patimilor, când Mântuitorul trimite ucenicii să pregătească sărbătorile pascale, creştinii ortodocsi praznuiesc Sfanta spalare a picioarelor, Cina cea de taina, ,,rugaciunea cea mai presus de fire” şi vânzarea Domnului.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt