A doua viaţă a pomului de Crăciun

A doua viaţă a pomului de Crăciun

Când magia sărbătorilor se termină, sute de brazi rămân aruncaţi pe străzi sau ajung la ghenele de gunoi. Ca să scape de mizeria de pe caldarâm, primăria din Arad strânge pomii dezbrăcaţi de podoabe. Ulterior, aceştia ajung compost, numai bun de folosit in agricultură sau pentru intreţinerea spaţiilor verzi.

Cum majoritatea brazilor de Crăciun ajung la gunoi imediat după sărbători, reprezentanţii municipalităţii arădene le-au cerut oamenilor să facă un mic efort şi să lase pomii lângă ghenele de gunoi. Brazii sunt ridicati gratuit, pe tot parcursul lunii ianuarie, de angajatii gospodariei comunale. Odata strânşi, pomii ajung la statia de sortare şi compostare. O tona de compost se vinde cu aproximativ 100 de lei.

Chiar dacă numărul arădenilor care cumpără brazi naturali de Crăciun scade de la an la an, ideea de a-i transforma în compost i-a încântat pe arădeni. Cine doreşte să păstreze brazii până după luna ianuarie, trebuie să isi asigure pe cont propriu transportul acestora la Staţia de Compostare din oraş.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt