Florin Cîţu: Fără populisme şi cai verzi pe pereţi. Deciziile pe care le luăm azi garantează sau nu o revenire rapidă a economiei

Florin Cîţu: Fără populisme şi cai verzi pe pereţi. Deciziile pe care le luăm azi garantează sau nu o revenire rapidă a economiei
Inquam Photos / George Călin

Florin Cîţu scrie pe Facebook că singura măsură care ar creşte acum veniturile nete ale tuturor salariaţilor şi nu reprezintă un cost pentru companii este reducerea contribuţiilor. Liderul PNL spune însă că „au apărut imediat «specialiştii» din tabăra populiştilor să ne spună că o asemenea măsură ar afecta valoarea pensiei viitoare a angajaţilor de astăzi”. „FALS!”, adaugă acesta.

Florin Cîţu: „Singura măsură care creşte acum veniturile nete ale tuturor salariaţilor şi nu reprezintă un cost pentru companii: reducerea contribuţiilor. Bineînţeles că au apărut imediat „specialiştii” din tabăra populiştilor să ne spună că o asemenea măsură ar afecta valoarea pensiei viitoare a angajaţilor de astăzi. FALS! Şi asta este încă o dovadă a valorii lor profesionale.

Pensia este calculată în funcţie de salariul brut, nu de valorea contribuţiei. Mai simplu: o scădere a contribuţiei înseamnă o creştere a salariului net ASTĂZI. O creştere a salariului brut înseamnă o creştere a pensiei, în viitor, a angajaţilor de astăzi.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt