Insule de vânzare în Grecia

Insule de vânzare în Grecia

Dacă visaţi să vă bucuraţi de linişte undeva departe, pe o insulă care să fie numai a dumneavoastră, trebuie să ştiţi că acest lucru nu este chiar imposibil de obţinut. In Grecia sunt cinci insule care pot fi cumpărate pentru câteva milioane de euro. Pentru cei mai mulţi poate părea o sumă mare, dar astfel de achiziţii sunt considerate accesibile de bogaţii planetei.

Platesti două milioane de euro şi faci ce vrei pe propria insulă din Grecia. Chiar şi o republică proprie, că tot vorbim despre civilizaţia care a inventat democraţia. Pentru oricine nu are un cont bancar atât de consistent, preţul poate părea exorbitant, însă este mai mic decât cel al unei cabane de schi din Aspen sau al unei proprietăţi din partea de est a metropolei New York.

În Grecia au fost scoase la vânzare cinci proprietăţi imobiliare inedite: insula privată Rinia, care se află aproape de Skyros; insula St. Athanasios care se află în Golful Corint; Insula Trinity, aflată în apropiere de Atena şi care i-a avut ca oaspeţi pe Winston Churchill şi The Beatles; insula Nissos Makri şi insula Kato Antikeri.

Deşi cele mai multe dintre aceste proprietăţi costă milioane de dolari, frumoasa insulă Sfântul Athanasios este pentru mult mai modestă sumaăe 220.000 de euro. La polul opus, un lanţ de cinci insule se vinde pentru 4,9 milioane de euro.

Grecia permite oricui, atât localnicilor, cât şi străinilor, să cumpere insule. Teoretic, deoarece în practică există câteva excepţii. Cetăţenilor non-europeni, spre exemplu, nu li se permite să achiziţioneze insule în apropierea frontierelor sau a punctelor strategice.

În plus, fondurile utilizate pentru achiziţia proprietăţilor trebuie să fie contabilizate printr-un aşa-numit „bilet roz”. Acesta dovedeşte provenienţa banilor. În caz contrar, autorităţile elene îşi vor asuma sumele drept venit. De asemenea, cumpărătorii străini trebuie să îşi angajeze un avocat din Grecia, care să aibă cunoştinţe serioase de drept funciar şi imobiliar şi care care să se lupte cu birocraţia elenă. Toate documentele incluse în proces sunt redactate exclusiv în limba greacă.

listată

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt