Românii rămân cu banii cash în buzunar

Românii rămân cu banii cash în buzunar

Un nou proiect de lege creează confuzie, iar românii au început să creadă că banii cash vor dispărea în curând. Proiectul prevede ca toţi salariaţii să fie plătiţi pe card şi nu cu numerar, iar oamenii s-au panicat, crezând că vor rămâne fără bani în buzunar. Iniţiatorii spun că, de fapt, voiau să-i informeze că au dreptul să-şi deschidă gratuit un cont la bancă.

Peste un milion de angajaţi de la noi din ţară încă primesc salariul în plic. Numerarul este lege pentru ei, mai ales că cei mai mulţi au salarii foarte mici şi ţin de fiecare bănuţ. Nu-i de mirare că s-au îngrijorat când au auzit că nu vor mai avea bani cash. Astfel că proiectul de lege a fost întors la comisie.

Până acum, proiectul de lege obliga angajatorul să-şi plătească oamenii numai prin intermediul cardului bancar. Mai mult, toţi comercianţii ar fi trebuit să introducă mijloace de plată pentru numerar. În acest moment, proiectul de lege menţionează dreptul angajatului de a alege dacă vrea salariul cash sau pe card.

Scopul legii ar fi, de fapt, ca românii să ştie că îşi pot deschide gratuit cont bancar. Dreptul la un cont bancar gratuit este asigurat de o directivă europeană. La noi în ţară băncile nu o respectă, spun iniţiatorii. Astfel, de multe ori, cei cu venituri mici sau fără educaţie nu-şi pot deschide cont.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt