Zborurile anulate, o problemă tot mai des întâlnită

Zborurile anulate, o problemă tot mai des întâlnită

Paştele nu a fost deloc fericit pentru 60 de oameni care voiau să plece de la Otopeni către Germania. În ultimul moment, ei nu s-au mai urcat în avion. Pentru că nu mai erau locuri. Motivul invocat de compania aeriană au fost problemele tehnice. Numai că situaţiile neplăcute se repetă în ultimul timp, spun şi pasagerii,şi agenţiile de turism. Cea mai des întâlnită plângere se referă la anularea zborurilor.

180 de oameni au aşteptat în prima zi de Paşte, pe aeroportul Henri Coandă, să plece la Nurnberg, în Germania. Numai că doar o parte dintre ei au ajuns la destinaţie, chiar dacă toti aveau bilet şi loc. 58 de persoane au rămas la Otopeni: nu au mai avut loc în avion. Compania aeriană a dat vina pe problemele tehnice.

Aeronava programată să opereze zborul de la Bucureşti la Nürnberg pe 16 aprilie a fost schimbată din cauza unei verificări tehnice neplanificate necesare aeronavei programate să opereze zborul. Deoarece aeronava de rezervă disponibilă avea o capacitate mai mică, 58 de pasageri nu au putut fi îmbarcaţi”, a anunţat compania Wizz Air într-un comunicat de presă.

Pasagerii care nu s-au urcat în avion pot cere despăgubiri de până la 250 de euro plus banii înapoi pe bilet sau un alt zbor. Problema este că în ultimul timp, situaţiile neplăcute sunt tot mai întâlnite, iar pasagerii se trezesc chiar la poarta de îmbarcare că nu mai au loc în avion. Vânzarea mai multor bilete de avion decât capacitatea nu este o practică ilegală însă.

Unele zboruri sunt anulate pe ultima sută de metri. Sandra a păţit acest lucru săptămâna trecută, la întoarcerea din Israel.

Deşi un reprezentant al companiei trebuia să îi îndrume locul unde trebuiau să fie cazaţi peste noapte, acest lucru nu s-a mai întâmplat. Şi Nelly a păţit acelaşi lucru când se întorcea din vacanţa din Tenerife. Nelly şi-a plătit singură transportul şi cazarea. Agenţiile de turism se plâng că nu primesc nicio explicaţie pentru aceste anulări.

Lipsa de personal ar fi, cu adevărat, motivul acestor anulări.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt