Eiffel, turnul de aur – Focus Prima TV

Eiffel, turnul de aur

Turnul Eiffel se schimbă la față. După mai bine de jumătate de secol, simbolul parizian își schimbă culoarea. În urma celei mai ample operațiuni de renovare, turnul Eiffel va fi vopsit într-o nuanță aurie. Lucrările au loc în contextul în care captala franceză va găzdui Jocurilor Olimpice2024.

La mai bine de un secol de când a fost edificat, turnul Eiffel va îmbrăca hainele dorite de arhitectul care l-a conceput. În urma unei investiții de aproximativ 50 de milioane de euro, autoritățile pariziene vor restaura colosul de 324 de metri. Cele 19 straturi succesive de vopsea vor fi îndepărtate, iar turnul va avea de acum o culoare aurie.

Turnul Eiffel este vopsit la fiecare șapte ani pentru protejarea structurii sale metalice. Actualele lucrări de reîmprospătare a aspectului său vor fi gata în timp pentru Jocurile Olimpice din 2024 care vor avea loc la Paris.

Lucrările de restaurare ale simbolului parizian urmează să fie inalizate în cursul anului viitor. În acest moment, noua nuanță de auriu este vizibilă doar în partea superioară a monumentului. Cei care vor vizita însă Parisul începând cu 2022 vor putea să admire schimbarea radicală de look prin care va trece simbolul capitalei franceze.

Total
0
Shares
Total
0
Share