Dunărea, sufocată de navele ucrainene

Dunărea, sufocată de navele ucrainene
foto: Pixabay

Gurile de vărsare a Dunării în Marea Neagră au ajuns să fie sufocate de nave în urma atacurilor ruseşti asupra porturilor Reni şi Izmail. Ambarcaţiunile ucrainene încărcate cu cereale se grăbesc acum spre spaţiul românesc, iar în unele puncte au apărut deja blocaje. Porturile Galaţi şi Brăila vor fi cele mai tranzitate în perioada următoare. Multe nave din ţara afectată de război vor ajunge şi la Constanţa.

Atacurile ruseşti de săptămâna aceasta au bulversat circulaţia navelor în zona gurilor de vărsare a Dunării. Bara Sulina s-a aglomerat cu ambarcaţiuni fugite din porturile atacate. Majoritatea sunt încărcate cu cereale, dar unele transportă şi alte produse.

Pentru deblocarea braţelor dunărene, s-a decis ca timp de două zile navele ucrainene să fie trimise în convoi către porturile româneşti.

Porturile dunărene Brăila şi Galaţi sunt pregătite pentru noile condiţii. Cerealele din Ucraina pot ajunge în România şi pe calea ferată, care duce direct în docurile de încărcat nave din portul Galaţi.

Creşterea tranzitului naval la Galaţi şi Brăila vine chiar în timp ce în cele două porturi se fac investiţii de creştere a capacităţii. Odată extinse, ele vor ridica presiunea de pe portul Constanţa.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt