Ultima probă de la Evaluarea Naţională

Ultima probă de la Evaluarea Naţională

Emoţiile examenelor s-au încheiat pentru absolvenţii clasei a VIII-a! Proba la Matematică. Încep emoţiile pentru note, anul acesta nota de la Evaluarea Naţională este cea de care depinde  în totalitate admiterea la liceu. Peste 154.000 de absolvenţi au participat la examen. Un candidat a fost eliminat din sală pentru că a încercat să copieze.

Subiectele la matematică au venit la ora 9. Ca de fiecare dată, părinţii din faţa şcolilor au fost cei care au avut cele mai mari emoţii. Elevii generaţiei de sacrificiu care, din cauza pandemiei, au învăţat mai mult online, au răsuflat uşuraţi abia după două ore: evaluarea naţionala s-a sfârşit miercuri.
Robert, pasionat de  muzică,şi îşi doreşte să meargă mai departe la liceul George Enescu. A trebuit, totuşi, să dea examen şi la mate. Ultimele trei săptămâni, cele de grevă a profesorilor, l-au cam speriat, însă. Mihaela se aşteaptă la o notă mare. Vrea să meargă la un liceu cu specializare matematică informatică. E un pic dezamăgită pentru că s-au schimbar regulile: admiterea la liceu se va face doar în baza mediei de la Evaluarea Naţională.
Deşi au fost înscrişi 161.000 de elevi, la Evaluarea Naţională din acest an au participat peste 150.000 de absolvenţi. Peste 7.000 nu s-au prezentat.  Asta înseamnă peste 10% din totalul elevilor încrişi la începutul anului şcolar.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt