Germania va trimite avioane de luptă în România pentru a sprijini NATO. Primii soldaţi germani ar urma să plece joi

Germania va trimite avioane de luptă în România pentru a sprijini NATO. Primii soldaţi germani ar urma să plece joi

Germania va trimite patru avioane de luptă Eurofighter în România pentru a sprijini misiunea de poliţie aeriană a NATO de la sfârşitul lunii noiembrie, a declarat o sursă de securitate pentru Reuters, misiunea intervenind la câteva săptămâni de când Rusia a atacat sistematic porturile ucrainene de pe Dunăre.

Sursa de securitate a declarat că primii dintre cei până la 80 de soldaţi germani care vor fi găzduiţi la o bază militară de lângă Constanţa vor pleca spre România în cursul zilei de joi.

Atacurile ruseşti, care au loc la doar câteva sute de metri de graniţa cu România, şi resturile de drone găsite în România au crescut riscurile de securitate pentru alianţa militară ai cărei membri au un angajament de apărare reciprocă.

În septembrie, şeful NATO, Jens Stoltenberg, a calificat drept "destabilizatoare" loviturile ruseşti din apropierea graniţei cu România, chiar dacă nu există indicii că Rusia ar fi avut intenţia să lovească un membru NATO.

Forţele aeriene germane au sprijinit şi în trecut misiunea de poliţie aeriană a NATO în România.

 

Alianţa Nord-Atlantică şi-a consolidat prezenţa militară de-a lungul flancului estic după invazia Rusiei în Ucraina în 2022.

Afla mai multe despregermaniaavioanemilitariromania
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt