Soldaţii SUA au ucis doi bărbaţi înarmaţi pe aeroportul din Kabul. Au fost raportate şapte decese, inclusiv afgani căzuţi din avion

Soldaţii SUA au ucis doi bărbaţi înarmaţi pe aeroportul din Kabul. Au fost raportate şapte decese, inclusiv afgani căzuţi din avion

Talibanii au intrat duminică în capitala Kabul, ultimul oraş important care rămăsese sub controlul forţelor guvernamentale afgane. Evenimentele se desfăşoară cu repeziciune, iar informaţiile sunt greu de verificat. Preşedintele ţării a fugit din Kabul, spunând că a vrut să evite o baie de sânge. Scene dramatice au loc pe aeroportul din Kabul, unde mii de afgani vor să fugă din ţară.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a cerut luni organizarea unei reuniuni virtuale a liderilor G7 pentru a discuta situaţia din Afganistan, precum şi intensificarea eforturilor de evacuare a cetăţenilor britanici şi a altor persoane din Kabul, informează France Presse şi Reuters.

Boris Johnson a vorbit luni la telefon cu preşedintele francez Emmanuel Macron şi „a subliniat necesitatea pentru comunitatea internaţională de a se aduna şi adopta o abordare unificată asupra Afganistanului, atât în ceea ce priveşte recunoaşterea oricărui viitor guvern, cât şi pentru a preveni o criză umanitară”, a declarat Downing Street, sediul guvernului britanic.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt