Superproducţii alături de filme independente, în lupta pentru o nominalizare la premiile Oscar

Superproducţii alături de filme independente, în lupta pentru o nominalizare la premiile Oscar

Odată cu reluarea producţiei de filme şi redeschiderea sălilor de cinema din Statele Unite, atât superproducţii, cât şi filme independente concurează anul acesta pentru o nominalizare la premiile Oscar, iar titluri precum ''Dune'', ''Belfast'', ''West Side Story'' şi ''The Power of the Dog'' ar putea figura pe un loc important în cadrul selecţiei ce va fi dezvăluită marţi, informează AFP.

Numeroase superproducţii, a căror lansare în cinematografe a fost deseori decalată din cauza pandemiei, vor concura cu filme independente sau difuzate pe platformele de video la cerere (VOD) pentru a obţine nominalizări la cele mai râvnite trofee din cinematografia americană.

''Anul trecut, am avut Oscaruri foarte independente... Anul acesta, este întoarcerea marii cinematografii, a marilor filme de studio'', a precizat un membru al Academiei Americane de Film - instituţia care decernează anual Oscarurile - care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

''Cursa este foarte deschisă'', a comentat Pete Hammond, editorialist al site-ului de specialitate Deadline.

''Dune'', o producţie SF grandioasă, lansată simultan în cinematografe şi pe internet, are şanse mari să obţină o nominalizare în categoriile ''cel mai bun lungemtraj'' şi ''cel mai bun regizor''. Pelicula ar putea fi, totodată, nominalizată în mai multe categorii tehnice, cum ar fi imagine, efecte speciale, coloană sonoră etc.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt