Val de atacuri peste Kiev

Val de atacuri peste Kiev

În Rusia festivităţi solemne, în Ucraina plouă cu rachete şi drone. Cu puţin timp înaintea paradei ruşii au atacat masiv, iar principala ţintă a fost din nou Kiev-ul. Însă, în timp ce Putin vorbea de puterea lor, în Bahmut, un batalion de ruşi ar fi dezertat.

La Kiev, apărarea antiaeriană a doborât 23 de rachete de croazieră ruseşti. Resturi au căzut şi au avariat mai multe clădiri. Acesta este al cincilea atac nocturn asupra capitalei, din ultima săptămână. Şi în Bahmut se dau lupte feroce, însă ruşii ar pierde teren…cel puţin aşa susţine liderul Wagner. El îl acuză pe Putin că nu a primit muniţia care i-a fost promisă.

A fost o noapte lungă şi în Herson, unde s-au tras zeci de focuri de artilerie. 14 civili, printre care şi un copil, au fost răniţi. În weekend, aici a fost instituită stare de alertă, pentru ca oamenii să nu-şi mai părăsească locuinţele.

Între timp, Kievul bombardat a fost vizitat de preşedinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, cu ocazia Zilei Europei. Aceasta s-a întâlnit cu preşedintele Zelenski, un nou semn de susţinere a aderării Ucrainei la Uniunea Europeană.

Ursula Von der Leyen a adus un omagiu soldaţilor ucraineni ucişi în război şi a vizitat un monument dedicat lor.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt