Veneţia ar putea fi pusă pe lista oraşelor în pericol, dacă nu interzice vasele de croazieră

Veneţia ar putea fi pusă pe lista oraşelor în pericol, dacă nu interzice vasele de croazieră

Veneţia ar putea fi pusă pe lista oraşelor aflate în pericol, dacă oraşul nu interzice permanent vasele de croazieră care acostează acolo. UNESCO a anunţat că va discuta problema luna viitoare, iar dacă măsura va fi aprobată, agenţia ar putea cere guvernului italian să ia măsuri până în luna februarie.

UNESCO a avertizat că supravieţuirea Veneţiei va fi pusă în pericol dacă oraşul nu va interzice permanent navele de croazieră, scrie The Guardian.

La începutul lunii iunie, veneţienii au fost luaţi prin surprindere când o navă de croazieră a navigat în oraş pentru prima dată de când a început pandemia, în ciuda unui anunţ din partea guvernului italian că navele vor fi interzise din centrul istoric.

În aprilie, guvernul italian a decis că navele de croazieră şi cargo nu mai au voie să intre în centrul istoric al Veneţiei, ci să acosteze în apropiere. Interdicţia va intra însă în vigoare odată cu finalizarea terminalelor din afara lagunei, dar încă nu a fost lansată o licitaţie pentru construcţia lor. O parte din trafic ar putea fi redirecţionată către un port din apropiere începând cu anul viitor.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt