20.000 de lei pentru românii care vor panouri fotovoltaice

20.000 de lei pentru românii care vor panouri fotovoltaice

Românii care vor să îşi monteze panouri fotovoltaice pot primi din partea statului 20.000 de lei. Procedura de anul acesta este mult mai simplă, iar cei care vor să beneficieze de program vor face totul doar online. Şi nu numai persoanele fizice pot lua bani, ci şi ONG-urile şi bisericile, iar cei care aplică pentru finanţare îşi pot alege singuri compania care să le monteze panourile. 87.000 de beneficiari ar urma să primească finanţare.

Din 19 mai, cine vrea să îşi monteze panouri fotovoltaice poate aplica pentru finanţare din partea statului. Iar, de anul acesta, totul se va derula doar online, pe platforma administraţiei fondului pentru mediu. Cine este interesat are nevoie de mai multe documente pe care trebuie să le încarce în plaformă.

Programul se va desfăşura pe euroregiuni, tocmai ca totul să fie mai simplu. Startul se va da pentru cei din Bucureşti şi Ilfov şi se va încheia pe 26 iunie, cu regiunea Vest. Una dintre noutăţile acestui an este faptul că oamenii se pot înscrie direct pe platformă şi îşi pot alege singuri compania care să le instaleze panourile fotovoltaice.

Companiile care instalează panourile au început deja înscrierea de pe 2 mai, iar procesul se încheie pe 12 mai. Peste 250 de firme s-au încris deja. Ele au nevoie şi de o garanţie de 200.000 de lei. Procedura de anul acesta prevede un termen de 30 de zile pentru companii să îşi evalueze clienţii şi să le accepte aplicaţia. Decontul se va face la final, după montajul panourilor, în termen de 60 de zile.

Statul oferă 20 de mii de lei pentru cei care vor tranziţia către energie verde, cu condiţia ca beneficiarul să vină cu minimum 2.000 de lei de acasă. O altă noutate în acest an este că statul oferă finanţare şi pentru ONG-uri şi parohii. Bugetul alocat în total este de 2 miliarde de lei.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt