Apă caldă şi căldură în Sectorul 5. 13 km de conducte, modernizate

Apă caldă şi căldură în Sectorul 5. 13 km de conducte, modernizate

Locuitorii din două cartiere bucureştene nu ar mai trebui să aibă probleme cu apa caldă sau căldura. După ierni grele în care caloriferele lor erau sloi şi sute de avarii la reţeaua de termoficare, conductele au fost schimbate în întregime. Vorbim despre 13 kilometri de conducte schimbate şi 14 mii de oameni al căror confort ar trebui să sporească. Autorităţile dau asigurări că întregul lor coşmar a luat sfârşit.

Lucrările de modernizare ale reţelei de termoficare pe magistrala Progresu-Ferentari au început în anul 2021. 13 kilometri de conducte au fost schimbate, iar până acum, din cauza defecţiunilor tot mai dese, peste 14 mii de oameni au fost afectaţi. Au stat în plină iarnă fără căldură sau apă caldă.

Conductele au fost schimbate în întregime, cele anterioare fiind vechi de peste 35 de ani. De acum peste 7.000 de familii nu ar mai trebui să aibă probleme cu agentul termic. Doar în ultimul an s-au înregistrat peste 100 de avarii. Oamenilor le vine greu să creadă că problemele s-au rezolvat şi că de acum nu va mai curge la robinet doar apă rece iar caloriferele vor fi sloi.

Pe toată perioada lucrărilor agentul termic a ajuns în casele oamenilor. S-au montat 7 kilometri de conducte provizorii care au asigurat distribuţia. Noile conducte au o garanţie de 30 de ani, aşa că nu ar mai trebui să existe probleme.

În acest an vor mai fi deschise şantiere pe bulevardul Timişoarei şi în zona Colentina. Până la sfârşitul anului, ar trebui să fie gata şi lucrările din cartierul Pantelimon şi cele din Şoseaua Olteniţei, spun autorităţile. Din 2021 şi până în prezent peste 60 de kilometri de conducte din Capitală au fost înclouite sau reparate.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt