Ce legi pregătesc parlamentarii pentru ciobanii români

Ce legi pregătesc parlamentarii pentru ciobanii români

”Ţurcana – Regina Munţilor” a fost un eveniment la care ciobani şi crescători de ovine din toată ţara s-au întrunit pentru a sărbători cea mai reprezentativă rasă de ovine a românilor. La eveniment au participat şi oficialităţi ale statului român, care au luat pulsul fermierilor şi s-au interesat ce au de făcut pe mai departe pentru a-i ajuta.

Unul dintre aceştia este Adrian Chesnoiu, preşedintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor. În urma dialogurilor purtate cu crescătorii de ovine, parlamentarul a stat de vorbă cu realizatorul Ovidiu Ghinea în emisiunea ”Tehnologii şi Utilaje”, împărtăşind câteva dintre priorităţile legislative de care se va ocupa în următoarea perioadă, pentru a veni în sprijinul ciobanilor.

”Am preluat o parte din propunerile care mi-au fost făcute de crescători pe de-o parte, şi de oameni care au marcat istoria zootehniei româneşti, cum este Dan Neaţă, fostul director al direcţiei zootehnice din Ministerul Agriculturii. Cred că toate aceste varietăţi din rasa Ţurcană ar trebui omologate ca rase de sine stătătoare, astfel încât toţi crescătorii din aceste rase să poată să le dezvolte şi genetica românească să meargă mai departe, pentru că este un patrimoniu naţional incomensurabil.

Afla mai multe desprefermierilegiparlament
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt