Ce spune Clubul Fermierilor Români despre criza de ulei

Ce spune Clubul Fermierilor Români despre criza de ulei

În ultimele zile, România este pradă unei alte isterii: goana după ulei! În acest context, Clubul Fermierilor Români a transmis un comunicat cu privire la capacitatea de a asigura securitatea alimentară a cetăţenilor, pe care îl redăm integral:

„Bucureşti, 12 martie – Clubul Fermierilor Români are o înţelegere foarte bună a puterii şi resurselor agriculturii româneşti şi consideră că nu există niciun risc privind securitatea alimentară naţională. România este o ţară puternică agricol, din acest motiv nu trebuie dat curs speculaţiilor privind riscul de securitate alimentară.

Clubul Fermierilor Români elaborează analize pe baza unor date concrete privind piaţa şi comerţul cu cereale, realizând rapoarte de piaţă utile pentru fermieri, în scopul valorificării mai eficiente de către aceştia a producţiilor agricole.

Clubul Fermierilor Români trimite către autorităţile române analize săptămânale privind piaţa cerealelor la nivel naţional, regional şi global, evidenţiind impactul pentru România.

Clubul nu a făcut şi nu va face estimări şi scenarii de evoluţie privind preţul la raft al produselor agroalimentare, ne referim in particular la speculaţiile din ultimele zile privind o presupusă criză a uleiului de floarea-soarelui şi evoluţia preţului acestui produs.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt