Fermierii care fac milioane de euro cu producţia de grâu. Angajaţii vor salarii mai mari

Fermierii care fac milioane de euro cu producţia de grâu. Angajaţii vor salarii mai mari

Fermierii din Iaşi care au demarat campania de recoltare susţin că producţia este peste aşteptări în 2021. Datele arată că media la hectar, la grâu, este între 5 şi 6 tone. În judeţul Iaşi sunt cultivate 43.000 de hectare cu grâu. Astfel, fermierii încep să îşi calculeze profitul, iar angajaţii cer salarii mai mari.

Ioan Buimac, unul dintre cei mai mari fermieri din Iaşi, care administrează 3.000 de hectare, a cultivat anul acesta 800 de hectare cu grâu, 1.300 cu porumb, 600 cu floarea- soarelui şi alte 200 cu soia, potrivit bzi.ro. De câteva zile este în plină campanie de recoltare a grâului care, în acest an, este unul de o calitate superioară, cu o producţie de 6 tone la hectar, spune fermierul.

„Producţia, faţă de anii trecuţi, nu neapărat faţă de anul 2020, când a fost secetă şi o producţie extrem de mică, este una foarte bună, mai ales din punct de vedere calitativ. Noi i-am dat îngrăşăminte, am făcut tratamente împotriva bolilor şi dăunătorilor, iar grâul este frumos ca în anii buni. Vom avea producţie de pe 800 de hectare cultivate cu grâu. Am contractat deja 3.000 de tone pentru grâu, cu o societate cu care colaborăm de mai mulţi ani, la un preţ foarte bun, de 850 de lei pe tonă,” a declarat Ioan Buimac. Astfel, fermierul are deja asigurate încasări de peste 2,5 milioane de lei. Comparativ cu anul trecut, când a fost secetă severă, producţia la hectar este dublă

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt