Iepuraşul de Paşte, îmbrăcat în haine de ciocolată

Iepuraşul de Paşte, îmbrăcat în haine de ciocolată

Iepuraşul de Paşte vine îmbrăcat în haine de ciocolată, croite în inima Ardealului! E o găselniţă a ciocolatierilor din judeţul Sibiu, care dă savoare marii sărbători. În această perioadă sute de ouă încondeiate şi iepuraşi din ciocolată pleacă la pachet în toate colţurile lumii. Printre comenzi, ciocolatierii au mai găsit ceva timp şi pentru aşa numita ,,ciocolată muzeală”.

De meserie inginer mecanic, Florin Bălan a devenit pasionat de ciocolată pe vremea când era student. Într-o excursie în Olanda, a văzut pentru prima oară, într-o fabrică de dulciuri din Amsterdam, cum se prepară o ciocolata cu praline. Şi s-a întors în ţară hotărât să facă o ciocolaterie unică, pur românească.

După cinci ani ca ucenic şi apoi maistru, în două fabrici de ciocolată din Bucureşti şi Timişoara, Florin şi-a deschis propria afacere, în anul 2000, la 20 de kilometri de Sibiu. Aici, in laboratorul propriu, ciocolata este aranjată în fel de fel de forme şi niciun detaliu nu e lăsat la întâmplare. An de an, peste 200.000 de produse din ciocolată cu lapte şi cacao ajung la clienţii din ţară şi din străinătate.

Tot aici sunt preparate singurele ,,ciocolate muzeale” din ţară, disponibile la Muzeul Brukenthal din Sibiu, Curtea Domnească de la Târgovişte şi la Muzeul Naţional al Bucovinei.

O ciocolată muzeală costă între 5 şi 15 lei, în funcţie de dimensiuni sau gramaj. Şi celelalte figurine pornesc de la câţiva lei şi pot ajunge la câteva sute.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt