Ultimele date privind PREŢUL PORUMBULUI – Când e momentul să vindeţi

Ultimele date privind PREŢUL PORUMBULUI – Când e momentul să vindeţi

Preţul porumbului continuă să se menţină la cote ridicate în acest momente, însă situaţia s-ar putea schimba în prima parte a anului viitor, odată cu recoltele din America de Sud. Astfel, fermierii şi traderii de cereale care mai au porumb pe stoc trebuie să se gândească serios să vândă în perioada următoare, pentru a profita de preţurile bune.

În emisiunea ”Agricultura la Raport”, Cezar Gheorghe, Expert Analist pentru comerţul cu cereale la Clubul Fermierilor Români, a prezentat câteva informaţii extrem de importante legate de această piaţă.

”Porumbul a rămas susţinut în continuare în bazinul Mării Negre, dar părerea mea este că nu pentru mult timp. Mai mult de ianuarie-februarie nu va fi susţinut, pentru că vor veni recoltele sud-americane, iar logistica lor pentru nord-estul Asiei este foarte competitivă, ca să nu mai vorbim de preţul mult mai scăzut faţă de cel din bazinul Mării Negre. Cu alte cuvinte, cei care deţin stocuri de porumb, dacă nu se întâmplă nimic spectaculos, ar trebui să înceapă să mai lichideze din ele în lunile ianuarie-februarie”, a precizat Cezar Gheorghe.

Afla mai multe despregriculturaporumpret porumb
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt