Cazul Oneşti. Şeful SIAS: Teorema lui Pitagora ne spune că orice poliţist putea să execute foc asupra agresorului

Cazul Oneşti. Şeful SIAS: Teorema lui Pitagora ne spune că orice poliţist putea să execute foc asupra agresorului
Digi24

Neglijenţă criminală la Oneşti în celor doi muncitori ucişi de un bărbat de 68 de ani care i-a sechestrat ore bune în fostul său apartament. Agenţii de la poliţia oraşului, primii care au intervenit, au luat pur şi simplu în derâdere întreaga intervenţie: râdeau de cererile bărbatului, care flutura de la geam un cuţit cu lama de 30 de cm, discuţii surprinse chiar de bodycam-urile pe care le aveau poliţiştii.  Aveau chiar cheile apartamentului, însă nici măcar nu au încercat să le folosească. Toate aceste aspecte sunt cuprinse în raportul final al anchetei făcute de conducerea Poliţiei în acest caz.  

Detaliul care şochează şi care arată limpede că poliţiştii au luat în derâdere criza ostaticilor este faptul că aveau cheia apartamentului, dar nici măcar nu au încercat să o folosească. Uşa a fost spartă în cele din urmă cu un berbece, operaţiune zgomotoasă, care a durat câteva minute, timp în care agresorul era în apartament cu victimele sale pe care le înjunghiase.

Poliţiştii aveau obligaţia să ţină pornite acele body-cam-uri (camere video) de la începutul intervenţiei şi până la finalul ei, însă, potrivit informaţiilor Digi24, nu au făcut acest lucru, le-au mai oprit din când în când, atunci când au vrut. Dar totuşi nu le-au oprit atunci când au purtat un dialog aproape absurd cu agresorul.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt