La malul mării mocnește revolta – Focus Prima TV

La malul mării mocnește revolta

Constanța se-apropie vertiginos de scenariul roșu! Astăzi, municipiul avea o incidența de noi îmbolnăviri de 2,97 la mia de locuitori. Saltul peste 3 la mie înseamnă, din nou, închiderea restaurantelor, restrângerea activităților la terase, și chiar falimente.

Este prima oară în 30 de ani, când toți patronii din Alimentația Publică de pe Litoral își fac propriul sindicat. Atât de mare este disperarea. S-au asociat proprietarii de restaurante, baruri, cafenele, cluburi și beach baruri. Printre investitorii în alimentația publică de pe Litoral mocneste revolta.

Cel mai mult, patronii își doresc decuplarea lor de pragul fatidic de 3 îmbolnăviri la mia de locuitori: este cifra care lenchide pe loc afacerile și-i face să trimită acasă tot personalul și sa-nregistreze pierderi.

Față de alți investitori din țară, cei de aici au și specificul sezonului estival: anul acesta Paștele coincide cu 1 Mai, dată când se deschide sezonul vacanțelor, iar oamenii vor să știe ce soartă le rezervă autoritățile.

Investitorii din turismul estival sunt loviți de 2 ori: O dată de regulile pandemiei care le pune lacătul pe ușă din senin, și-a doua oară de administrația locală care le-a calculat și a votat taxele locale pentru un an de zile.

Oamenii se simt păcăliți pe față. Guvernul a tăiat și voucherele de vacanță, care se simțeau în încasările
restaurantelor și teraselor de pe Litoral. În scurt timp, patronii din Alimentația Publică de la Malul Mării îsi vor anunța calendarul de proteste și de luptă sindicală cu autoritățile.

Total
0
Shares
Total
0
Share