ANM - Temperaturi peste cele normale în intervalul 5 - 19 februarie şi uşor mai coborâte spre sfârşitul lunii

ANM - Temperaturi peste cele normale în intervalul 5 - 19 februarie şi uşor mai coborâte spre sfârşitul lunii

Temperaturile vor fi peste cele normale în această perioadă în intervalul 5 - 19 februarie şi uşor mai coborâte spre sfârşitul lunii, anunţă meteorologii, care vineri au făcut publică prognoza pentru următoarele patru săptămâni. De asemenea, anunţă precipitaţii în toată ţara în a doua jumătate a lui februarie
  
Săptămâna 05.02.2024 – 12.02.2024
 
- Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile extracarpatice.
 
- Regimul pluviometric va fi excedentar în zona Munţilor Apuseni şi în jumătatea nordică a Carpaţilor Orientali, precum şi în regiunile nord-vestice, da şi deficitar în cele sudice şi sud-estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal.
 
Săptămâna 12.02.2024 – 19.02.2024
 
- Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sud-estice.
 
- Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în vestul Carpaţilor Meridionali şi în Munţii Banatului.
 
Săptămâna 19.02.2024 – 26.02.2024
 
- Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în regiunile intracarpatice, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale. = Regimul pluviometric va avea o tendinţă uşor excedentară în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în extremitatea de sud-est a teritoriului.
 
Săptămâna 26.02.2024 – 04.03.2024
 
- Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.
 
- Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Afla mai multe despremeteocaldurafebruarie
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt