Premierul le-a cerut prefecților mai mult efort pentru a impulsiona campania de vaccinare - Focus Prima TV

Premierul le-a cerut prefecților mai mult efort pentru a impulsiona campania de vaccinare

Inquam Photos/Octav Ganea

Premierul Florin Cîţu le-a transmis prefecţilor că este nevoie de şi “mai mult efort” pentru a impulsiona campania de vaccinare, îndeosebi în privinţa organizării de noi maratoane ale vaccinării, dar şi găsirii de soluţii pentru a aduce “vaccinul cât mai aproape de cetăţeni”, în special în mediul rural.

“Va trebui să depunem şi mai mult efort pentru a impulsiona campania de vaccinare. Avem rezultate bune în ceea ce priveşte pandemia, asta înseamnă că a funcţionat campania de vaccinare, dar este clar că vreau să ne asigurăm că reducem la minim şansele unui al patrulea val. Vreau să ne asigurăm că românii sunt vaccinaţi, ca să nu avem probleme cu alte tulpini – Anglia, India şi aşa mai departe. E important să continuăm ce am început şi a mers bine până acum, dar trebuie să schimbăm puţin strategia şi să învăţăm din ce a mers bine până în aceste zile”, a declarat Florin Cîţu, luni, în videoconferinţa cu prefecţii.

El a adăugat că lucrurile în privinţa imunizării contra SARS-CoV-2 au mers bine în contextul organizării de maratoane dedicate.

“Este clar că e nevoie de astfel de acţiuni în fiecare oraş din ţară, în fiecare municipiu de judeţ, să avem astfel de maratoane, pentru că acolo se pare că avem cel mai mare succes în ceea ce priveşte campania de vaccinare în aceste momente”, a mai declarat Cîţu.

Premierul a adăugat că al doilea lucru important este de a găsi soluţii pentru a aduce “vaccinul cât mai aproape de cetăţeni” îndeosebi în mediul rural.

“Avem rezultate bune, dacă ne uităm la oraşe sau la zonele urbane, dar, dacă ne uităm la zona rurală, rezultatele nu sunt la fel de bune. Şi aici avem nevoie de soluţii şi de la dumneavoastră şi domnul Gheorghiţă o să vină cu câteva propuneri, ca să putem să aducem vaccinul cât mai aproape de oameni”, a subliniat Florin Cîţu. 

Sursa: Agerpres

Total
0
Shares
Total
0
Share