România, pe locul 26 la reciclarea deșeurilor, dintre cele 27 de state UE. Un proiect UDMR propune taxe mai mari pentru gunoiul produs - Focus Prima TV

România, pe locul 26 la reciclarea deșeurilor, dintre cele 27 de state UE. Un proiect UDMR propune taxe mai mari pentru gunoiul produs

Evenimentul Zilei

România ocupă locul 26 la reciclarea deșeurilor, dintre cele 27 de state europene. Parlamentarii vor, în acest context, mai multe legi pentru probleme de mediu. Pe de o parte, copiii ar putea studia educație ecologică la școală, pe de alta adulții ar putea plăti mai mult pentru gunoiul pe care îl produc.

Programa școlară ar putea fi modificată astfel încât copiii să învețe la ore cum să aibă grijă de mediu. Educația ecologică ar fi cuprinsă în orarul elevilor din clasele primare și din gimnaziu, potrivit unei propuneri legislative semnate de PNL.

Ionuț Sorin Banciu, inițiatorul proiectului: “Copiii trebuie să știe de mici că tot ceea ce facem are un impact asupra mediului și că dacă înțelegem fiecare pas pe care îl facem de la deșeuri, modul de transport, modul în care ne încălzim locuințele vom reuși să rezolvăm toate aceste probleme.”.

Un proiect al parlamentarilor UDMR propune taxe mai mari pentru deșeurile produse. Serviciile publice cum sunt consumul de apă, gaze sau energie electrică se plătesc în funcție de cantitatea utilizată. Același principiu s-ar aplica și pentru deșeuri. Astfel municipalitățile care colectează selectiv vor avea costuri mai mici.

Total
0
Shares
Total
0
Share