Salariaţii din România ar putea lucra până la 70 de ani. Care sunt principiile proiectului propus de ministrul Muncii – Focus Prima TV

Salariaţii din România ar putea lucra până la 70 de ani. Care sunt principiile proiectului propus de ministrul Muncii

Orice angajat din România va putea să lucreze, fie în sistemul privat fie în sistemul public, până la vârsta de 70 de ani dacă doreşte, în baza unui proiect de act normativ, a declarat, vineri, ministrul Muncii, Raluca Turcan.

În cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la Botoşani, ministrul a precizat că, vârsta de pensionare nu va fi modificată, însă, în baza unui proiect de act normativ, salariaţii vor avea oportunitatea de a continua să lucreze după împlinirea vârstei de pensionare, în baza unei cereri depuse la angajator, a transmis Agerpres.

Ministrul Muncii a subliniat că persoanele care vor lucra în sistemul public nu vor putea cumula pensia cu salariul.   ”Proiectul în sine de cumul pensie-salariu la stat are trei principii de bază. Cel mai important principiu este că un angajat în sistemul public sau un angajat în general va avea o oportunitate creată prin această lege de a opta, dacă vrea, să muncească până la 70 de ani. Vârsta de pensionare rămâne aceeaşi, însă creăm această oportunitate de a lucra, printr-o simplă hârtie înregistrată, ca o opţiune exprimată în scris, până la 70 de ani”, a afirmat Raluca Turcan.

Total
0
Shares
Total
0
Share