Austeritatea naşte greve. Sindicatele din Învăţământ au ieşit în stradă

Austeritatea naşte greve. Sindicatele din Învăţământ au ieşit în stradă

Austeritatea nu vine înainte de 1 Mai. În plus, nu e nimic de speriat, dă asigurări premierul. Dacă va veni, supra-impozitarea se va aplica doar celor care au salarii mai mari decât ale şefului statului. O decizie finală va fi luată abia după o analiză a specialiştilor de la Ministerul de Finanţe.

Pachetul de măsuri de austeritate care ar urma să intre în vigoare se loveşte de o puternică respingere din partea populaţiei. Liderii Coaliţiei ar fi vrut să stopeze angajările la stat şi să îngheţe salariile. Totul ca să acopere gaura uriaşă din buget. Pachetul de măsuri nu va intra însă în vigoare în viitorul apropiat.

Austeritatea sună rău în urechile oamenilor. Îngheţarea angajărilor şi a salariilor din sistemul public stârneşte revoltă. Primii care au ieşit în stradă sunt profesorii. Dascălii au cerut ca legile educaţiei să fie respectate şi ca salariile să le fie majorate.

Proteste de amploare anunţă şi alte categorii sociale. În ceea ce-i priveşte pe profesori, reprezentanţii acestora susţin că dacă doleanţele nu le vor fi ascultate, vor întrerupe anul şcolar.

foto arhivă

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt