Noi reguli pentru clasa zero

Noi reguli pentru clasa zero

Şcolile se închid ultimele şi se deschid primele, indiferent de evoluţia pandemiei! A spus-o raspicat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, în contextul în care autorităţile vor să includă în calculul ratei de incidenţă şi focarele de infecţie, fapt care ar duce la creşterea ratei de incidenţă, la automat la
închiderea şcolilor Toate acestea, în timp ce părinţii se pregătesc să-i înscrie pe cei mici la clasa pregătitoare.

De mai puţin de o lună, de când a început semestrul al doilea, copiii s-au întors în bănci. Bineînţeles, acolo unde situaţia epidemiologică a permis-o. Însă lucrurile se pot schimba în orice moment, mai ales că autorităţile vor introduce la rata îmbolnăvirilor şi focarele de infecţie. Între timp, părinţii cu copii mici se pregătesc să-i înscrie la şcoală…în condiţii noi, impuse de pandemie.

Toate informaţiile se va găsi, însă, online. La începutul noului an şcolar, potrivit proiectului pentru înscrierile în clasele pregătitoare, vor fi maximum 22 de elevi într-o clasă. Numărul poate creşte până la 25, în situaţii excepţionale. Iar cei mici vor fi repartizaţi în ordine alfabetică.

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, spune că unităţile de învăţământ se vor închide ultimele, chiar dacă înfectările cu COVID 19 vor exploda, însă noua modalitate de calculare a ratei de infectare ar urma să afecteze şcolile aflate în localităţile mai mici.

Proiectul privind inscrierile in clasa pregatitoare se află acum in dezbatere publica, iar înscrierile ar trebui să înceapă în luna martie.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt