A îngheţat în casă şi a cerut ajutor la 112

A îngheţat în casă şi a cerut ajutor la 112

Caz cutremurător la Constanţa. O bătrână a sunat la 112 şi a cerut ajutor pentru că murea de frig în casă. Femeia este singură pe lume, după ce, rând pe rând, i-au murit toate rudele, inclusiv fiul. Gerul din ultimele zile a adus-o în pragul disperării. Un poliţist local şi-a mobilizat colegii s-o ajute, astfel că au pus mână de la mână şi i-au cumpărat o butelie şi mâncare. Mai mult, au strâns suficienţi bani ca să îi plătească bătrânei facturile la curent pentru următoarele luni.

Elena Bocioagă este bătrâna care a cerut ajutor la 112 şi a spus, disperată, că moare de frig în casă. Are 83 de ani şi trăieşte de pe o zi pe alta.

Se străduieşte să-şi plătească facturile şi să-şi pună o mâncare caldă pe masă, dar nu reuşeşte. A rămas singură pe lume, după ce soţul, fratele, sora şi fiul ei au murit. Casa în care locuieşte este foarte veche şi stă sa cadă. Peretii sunt reci, iar camerele greu de încălzit, în condiţiile în care la Constanţa, termometrul a coborat brusc sub zero grade.

Apelul a fost redirecţionat către Poliţia Locală Constanţa, iar patrula de serviciu a ajuns în câteva minute la casa femeii.

Poliţiştii au încărcat butelia şi i-au cumpărat de mâncare din banii lor. Au dat drumul la aragaz şi au încălzit casa. Iar masa caldă a pus-o pe picioare pe bătrână. Agenţii au făcut apoi un plac ca s-o scoată pe femeie din impas şi s-o ajute, pe termen lung.

După ce poliţistul a distribuit pe Facebook povestea bătrânei, şi ceilalţi oamenii s-au mobilizat. Au trimis bani şi mâncare ca să-i ajungă multe săptămâni de-acum încolo. Iar firma care asigură hrana pacienţilor la spitalul judeţean îi va oferi o masă în fiecare zi, acasă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt