Boala din tren

Boala din tren

În secolul XXI, anul 2023, o călătorie cu trenul în România, poate însemna boală! Toalete insalubre, pline de mizerie, scaune rupte şi uşi scorojite! Sunt doar câteva dintre lucrurile care îi aşteaptă pe călători. Deşi pe hârtie se arată că se face curăţenie periodică, realitatea este cu totul alta. Şi nici în gări nu este mai bine! O echipă Focus a călătorit pe ruta Bucureşti- Videle, iar imaginile surprinse vorbesc de la sine.

Deşi există săpun şi hârtie, mizeria acoperă fiecare centimetru. Oglinzile sunt murdare, wc-urile neigienizate, iar când încercăm să tragem apa! Surpriză! Nu funcţionează. Şi pe culoarele trenurilor e aceeaşi situaţie. Uşile de la panoul electric sunt rupte şi ruginite, iar mizeria e ca la ea acasă.

50 de minute, ajungem în gara din Videle. În sala de aşteptare se văd urme de urină iar băncile pe care călătorii ar trebui să se odihnească sunt rupte. Pe lângă mirosul greu şi înţepător care te izbeşte încă de la intrare, în băi e şi mai rău.

Inspectorii ANPC au luat la rând trenurile. Au verificat peste 100 de operatori economici şi au dat amenzi de aproape 700.000 de lei pentru neregulile găsite. Controalele ANPC în staţiile de cale ferată şi în trenuri vor continua şi în perioada următoare.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt