Conflict pentru pământ între săteni şi MApN

Conflict pentru pământ între săteni şi MApN

Este revoltă în două comune din judeţul Arad după ce ţăranii au aflat că ar putea rămâne fără mii de hectare de pământ. Ministerul Apărărării Naţionale vrea să extindă un poligon aflat în zonă şi are nevoie de terenurile oamenilor. Sătenii spun că se vor opune din toate puterile acestui proiect.

Forţele Armate Române deţin, deja, în zona arădeană Dud-Tauţ un teren pe care există un poligon militar. Pentru extinderea acestuia, Ministerul Apărărării Naţionale ar trebui să exproprieze alte 2000 de hectare de pământ, din care mai mult de 1000 aparţin sătenilor din Tauţ şi Târnova.

După ce şi-au expus proiectul, reprezentanţii din Arad ai Ministerului Apărării Naţionale s-au întâlnit cu localnicii. Aceştia spun, însă, că au iesit de la intalnirea cu armata la fel de bulversati cum au intrat.

Sătenii nu se plâng doar de faptul că li se iau ternurile pentru a se extinde poligonul. Cei care vor fi vecini cu acesta vor avea şi alte probleme. Satenii sunt hotarati sa mearga in instanta, daca solutiile de extindere a poligonului nu vor fi pe placul lor. Reprezentanţii unităţii militare care deţine poligonul nu au publicat un punct de vedere până acum.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt