Curcea Roşie, spranţă pentru nevoiaşi

Curcea Roşie, spranţă pentru nevoiaşi

Ajutor nesperat pentru mii de familii nevoiase din România! Voluntarii de la Crucea Rosie vor împărti luna aceasta pachete cu produse de igienă, atât de necesare, pe timp de pandemie, celor macinaţi de lipsuri. Familii cu multi copii, bătrâni cu venituri foarte mici şi persoane din comune izolate vor primi o mâna de ajutor pentru a trece cu bine această perioadă atât de dificilă.

Deznădăjduiţi, înglodaţi în lipsuri, bătrâni sau persoane nevoiaşe de la sat aşteaptă zi de zi ca cineva să se îndure de ei.

Banii sunt mereu număraţi, cele necesare sunt tot mai greu de procurat, iar pandemia nu face decât să le adauge şi mai multă amărăciune. Când hrana zilnică este ea însăşi o provocare, cu ce să-şi mai procure şi produse sanitare sau de igienă, obligatorii în aceste vremuri? Însă oamenii nevoiaşi din România nu sunt singuri. La strigătul lor de ajutor a răspuns prompt Crucea Roşie. Cu o istorie îndelungată în a face bine comunităţilor defavorizate, voluntarii organizaţiei s-au pus pe treabă. Vor împărţi, toata luna martie, pachete de igienă în mai multe judeţe ale ţării.

8 122 de familii nevoiaşe vor beneficia de pachetele cu produse de igienă. O parte dintre
ele vor fi distribuite in judetul Gorj.

În ultimele 5 luni, sute de voluntari ai Crucii Roşii s-au deplasat în 560 de localităţi din
mediul rural sau în comunităţi aflate în risc de infectare, unde au discutat cu localnicii despre prevenţia îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2

Tot în această perioadă voluntarii, au susţinut pentru 22 de mii de elevi, sesiuni de educaţie pentru sănătate în şcoli, dar şi în sistem online.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt