Dezinsecţia, încă în aşteptare

Dezinsecţia, încă în aşteptare

Nici până acum nu s-a făcut dezinsecţia în Capitală, aşa că parcurile sunt pline de căpuşe. Compania care ar fi trebuit să se ocupe este în insolvenţă. Primarul Nicuşor Dan admite că sunt şanse mai mici de 10% ca firma să poată scăpa oraşul de insecte. Are însă un plan de rezervă. Edilul vrea ca săptămâna viitoare să pornească procedura de achiziţii de urgenţă, astfel încât să se găsească o companie în stare să cureţe Capitala.

Suntem la finalul lunii iunie, parcurile sunt pline în fiecare zi, dar nici dezinsecţia, nici deratizarea nu s-au făcut în
Capitală. După problemele cu bugetul, au urmat altele, legate de firma care ar fi trebuit să se ocupe. Compania municipală Eco Igienizare este în insolvenţă, îi lipsesc substanţele necesare şi are datorii uriaşe acumulate.

Managerul companiei municipale aflate în insolvenţă şi-a dat demisia zilele trecute, iar reprezentanţi oficiali ai companiei sunt de negăsit. Am reuşit totuşi să vorbim cu un angajat, care ne-a povestit cu ce probleme se confruntă firma.

Între timp, 130 de copii au ajuns la spital muşcaţi de căpuşe numai în primele două săptămâni din mai. În parc, părinţii şi bunicii sunt mai vigilenţi decât de obicei.

Şi proprietarii de câini se confruntă cu aceeaşi problemă

Bani pentru dezinsecţie şi deratizare există, iar planul anual de acţiune a fost aprobat în şedinţa Consiliului general, spune primarul general al Capitalei.Nicuşor Dan a oferit şi un posibil termen pentru începerea dezinsecţiei.

Procedurile de dezinsecţie şi deratizare se realizează primăvara, de obicei noaptea, când circulaţia este redusă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt