Directorul Pro Infrastructura: În fiecare an mor în accidente rutiere aproximativ 1900 de oameni în România, din cauza infrastructurii proaste. Avem un Colectiv la câteva săptămâni

Directorul Pro Infrastructura: În fiecare an mor în accidente rutiere aproximativ 1900 de oameni în România, din cauza infrastructurii proaste. Avem un Colectiv la câteva săptămâni

Cel mai mare patriotism este să termini o lucrare de infrastructură la timp, nu să vii pe şantier cu utilaje colorate în culorile naţionale, a declarat la Prima News fostul secretar în Ministerul Transporturilor Horaţiu Cosma.

„Sunt în ultimul an şi jumătate 15 licitaţii contestate şi anulate, care adună 1000 de km de drum. De exemplu, între A1 şi DN1, în Militari, avem o licitaţie din 2019, cu un constructor care de cinci ori a fost respins, de cinci ori a contestat şi a câştigat în mandatul domnului Grindeanu. Din cele 4500 de poduri ale companiei de drumuri, 50 la sută sunt în stare foarte proastă”, a subliniat Cosma.

 

Lucru confirmat de directorul asociaţiei Pro Infrastructura, Ionuţ Ciurea, care a precizat că nici măcar nu există o situaţie la nivel naţional detaliată pentru câte poduri pe reţeaua feroviară şi rutieră sunt un pericol real.

 

„Sunt unele Consilii Judeţene care-şi fac treaba relativ bine, dar sunt multe care sunt dezastre. Nu se fac lucrările de întreţinere periodică sau reparaţii capitale, se află doar după ce cade podul şi atunci ne costă foarte mult să-l reparăm. Legea românească permite să se intervină atunci când este pusă în pericol viaţa oamenilor sau au rămas izolaţi şi atunci se poate interveni fără licitaţie şi se poate face un pod foarte repede, dar să faci din nou podul care a căzut îţi ia 6-9 luni”, a arătat Ciurea.

 

El a precizat că în fiecare an aproximativ 1900 de oameni mor pe şoselele din România, în localităţi sau în afara acestora şi că o mare parte din aceste accidente sunt datorate proastei infrastructuri.

 

„Primarii, cu puţine excepţii, reuşesc să facă o treabă doar pe jumătate şi toată lumea vede că încep peticelile cam cu un an înainte de alegeri, a mai spus specialistul.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt