Experţii în energie spun că preţurile vor continua să crească, iar românii vor fi nevoiţi să bage mâna şi mai adânc în buzunar

Experţii în energie spun că preţurile vor continua să crească, iar românii vor fi nevoiţi să bage mâna şi mai adânc în buzunar

Creşterea de preţuri din energie este nejustificată sau este justificată doar de dorinţa de a avea câştiguri mari, a declarat la Prima News expertul în energie Ion Purica.

„UE deja propune un nou model sau analiza mai multor tipuri de modele de piaţă. Guvernul şi ANRE ar trebui să intervină într-o situaţie în care piaţa nu mai funcţionează. Una din metodele a mai reduce din deficitul bugetar este să creşti componenta energetică, adică tot plătim până la urmă”, a spus Purica.

Dumitru Chisăliţă, preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă, a explicat că situaţia din energie a fost mai mult decât previzibilă de acum ceva vreme.

„Românii sunt condamnaţi să scoată oricum banii din buzunar, fie prin facturi mărite, fie prin impozite mărite. În România, creşterile la preţ la gaze au început în octombrie 2020 şi la curentul electric în ianuarie 2021”, a spus Chisăliţă.

„La început era găsit un vinovat pentru creşterea preţurilor în fiecare lună, acum abia se mai discută despre asta. Oamenii trebuie să se pregătească pentru preţuri mult mai ridicate şi, ca de obicei, trebuie să plătim”, a adăugat expertul.

Afla mai multe despreenergiefacturipreturiue
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt