Hainele cu trecut au viitor

Hainele cu trecut au viitor

Culoare, bun-gust, strălucire şi personalitate. Sunt doar câteva dintre ingredientele care au putut fi regăsite în colecţia inedită de modă scoasă la lumină de un designer clujean. Prezentarea nu a fost însă una deloc convenţională. Toate piesele vestimentare au venit dintr-un depozit de haine second-hand. Unele sunt chiar din anii 60

Nimic nu este cu adevărat nou în materile de stil. Un adevăr cât se poate de cunoscut de designerii de modă. Însă
creatoare Călina Langa a dus acest concept la un alt nivel. Şi-a propus să valorifice piese vestimentare vechi şi să arate că ţinutele rezultate pot fi oricând purtate în viaţa de zi cu zi. Un uriaş depozit de haine second-hand din apropierea Clujului a fost sursa ei de inspiraţie.

A rezultat o colecţie impresionantă. Un manifest pentru bunul simţ, dar şi pentru respectul faţă de natură.

Dorinţa oamenilor de a fi mereu la modă a făcut ca marile branduri de haine să scoată pe piaţă colecţii noi, chiar şi o dată la 3 săptămâni. Aşa se face că, multe haine ajung la gunoi sau în magazinele second hand cu eticheta pe ele.

Toate ţinutele prezentate pe podium au făcut obiectul unui licitaţii. Hainele vechi au căpătat astfel o viaţă nouă. Iniţiativa a atras şi atenţia ministrului Mediului, care a transmis un mesaj celor prezenţi la eveniment.

Anual, in lume, sunt produse şi vândute aproximativ 80 de miliarde de articole vestimentare, iar industria textilă este a 2 a cea mai mare sursa de poluare la nivel mondial, după cea petrolieră.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt