Lăsaţi pe drumuri în prag de sărbători

Lăsaţi pe drumuri în prag de sărbători

Drama locatarilor din blocul care a ars în Constanţa e greu de descris în cuvinte. Cei care-au intrat în case astăzi au fost copleşiţi de imaginile dezastrului. Pereţii sunt incineraţi, geamurile au fost topite de incendiu, iar mobila e bună de dat la gunoi. Dezvoltatorul care a construit imobilul este de negăsit aşa că locatarii nu mai au speranţe că vor fi ajutaţi prea curând.

Cele mai afectate locuinţe sunt apartamentele de la etajele inferioare. Niciunul nu mai are ferestre, iar pereţii sunt distruşi de flăcări şi fum.

Niciun apartament nu mai poate fi locuit, iar toate lucrurile sunt făcute scrum. Focul a distrus tot, iar oamenilor le-a rămas doar mulţumirea că sunt în viaţă.

La cinci zile de la teribilul incendiu care a cuprins blocul din Constanţa, locatarii se-ntreaba când se vor putea întoarce acasă. Au realizat că ziua aceea este foarte departe.

Cu totii încearca să recupereze lucrurile neatinse de foc sau fum, dar vor avea nevoie de mult timp şi ajutor pentru a începe o viaţă nouă. Le trebuie apă şi curent, ca să înceapă curăţenia.

Locatarii unui apartament pregătiseră bradul şi aşteptau Crăciunul când casa le-a fost cuprinsă de cumplitul incendiu.

Inspectorii de stat în construcţii au stabilit că structura blocului nu a fost afectată însă pompierii au anunţat că actele clădirii nu erau în regulă. De exemplu, instalaţia de incendiu din parcarea ce a luat foc nu era funcţională, iar locatarii n-au ştiut.

Muncitorii de la salubritate au intrat deja în garajul blocului, şi-au curăţat parcarea, pentru că se lucrează la reabilitarea zonei. Între timp, mai multe firme şi asociaţii strâng donaţii pentru a le da o mână de ajutor celor nenorociţi în prag de sărbători.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt