Mărţişor „urât” de la Nicolae. Mobilizare impresionantă pentru copilul umilit de învăţătoare, de 1 Martie

Mărţişor „urât” de la Nicolae. Mobilizare impresionantă pentru copilul umilit de învăţătoare, de 1 Martie
Aktual

O învăţătoare din comuna argeşeană Slobozia şi-a umilit unul dinte elevii de clasa a III-a, după ce acesta i-a oferit o ciocolată şi un mărţişor. La finalul zilei de 1 Martie, Nicolae a povestit părinţilor despre incident şi a decis că nu mai vrea să meargă la şcoală. Învăţătoarea i-ar fi spus elevului că mărţişorul este urât şi că nu a fost în stare să cumpere un mărţişor de calitate. Ştirea a creat o campanie impresionantă de sprijin pentru Nicolae şi sute de oameni spun că vor să cumpere mărţişoare „urâte” de la Nicolae.

Părinţii au făcut o sesizare la Inspectoratul Şcolar Argeş şi au explicat că veniturile nu le permit să ofere mărţişoare mai costisitoare, cu atât mai mult cu cât Nicolae are miopie şi necesită operaţie. Aceeaşi învăţătoare i-a fost dascăl şi lui Ionuţ, tatălui baiatului batjocorit. El a cerut acordul directorului şcolii să poată sta pe hol în timpul orelor pentru a preveni astfel de incidente întrucât mai are un fiu în aceeaşi şcoală, în clasa a VII-a. Cererea tatălui a fost aprobată.

„Foarte mult l-a supărat că doamna l-a făcut sărac, că nu are un leu şi că-l ameninţă că-i dă înapoi mărţişorul”, a spus tatăl copilului la Digi24.

„Doamna învăţătoare şi-a permis să pună diagnosticul de hiperactiv. Copilul meu nu are acest diagnostic de la un specialist. Au fost presiuni, că ar fi bine să mergem la o şcoală specială, că poate îi va fi mai bine lui Nicolae, dar nu sunt de acord cu ce a spus. El trebuie să înveţe într-o şcoală normală, să ştie că e un copil normal”, a adăugat el.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt